Craniosacraal Therapie

Wilma Stoker-Borger, koos als aanvulling op haar werk als fysiotherapeut voor craniosacraal therapie. Zij is hierin in 2014 afgestudeerd aan de opleiding Upledger in Doorn.

Met Craniosacraal Therapie (CST) wordt het bindweefsel in het lichaam behandeld.
Bindweefsel is als een elastisch web, dat alles in het lichaam met elkaar verbindt, beschermt en ondersteunt. Het beweegt mee tijdens de bewegingen van het lichaam.

Spanning in het bindweefsel (blokkades), remmen deze bewegingen. Dit kan ontstaan door trauma, ziektes, medicijngebruik of mentale klachten. Soms is het niet duidelijk waardoor ze zijn ontstaan en wanneer het begonnen is.

Met CST wordt een lichte druk met de handen gegeven, waardoor het bindweefsel ontspant.
Hierdoor wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd en komt het lichaam weer in balans.

Indicaties zijn hoofdpijn, kaakklachten, rugklachten, maar ook maag/darmproblemen, slaapstoornissen en overgangsklachten.
Kijkt u voor meer informatie op de website,  www.cranio-indepolder.nl

Craniosacraal Therapie valt ondanks de gedegen opleiding sinds een paar jaar niet meer in het domein van de fysiotherapie; dit betekent dat het valt onder alternatieve geneeswijzen. Als u wilt weten of uw zorgverzekeraar deze behandeling (deels) vergoedt, dan dient u bij uw aanvullende polis te kijken onder vergoedingen alternatieve geneeswijzen.